Wie Zijn We?

Miran Baneke

Is orthopedagoge en  kinder- en jongeren coach. Zij is getrouwd en heeft drie volwassen kinderen. Zij heeft veel ervaring in het begeleiden van mensen. Ze werkte in een crisisopvangtehuis, bij een recruitmentbureau en voor diverse instanties heeft ze gezinnen en vluchtelingen begeleid. Op verschillende scholen heeft zij in commissies gezeten. Sinds 2009 heeft zij een eigen praktijk aan huis in Breda en sinds 2017 werkt ze ook op een tweede locatie in Amsterdam.


Vanaf jonge leeftijd wist ik al dat ik met kinderen zou gaan werken en de studie Orthopedagogiek in Leiden was een vanzelfsprekende keus. Een eigen kinderpraktijk is altijd mijn grote droom geweest. Mijn praktijkruimte ligt in de natuur en is heel licht. Men voelt zich snel thuis, wat bijdraagt aan het komen tot een echt gesprek. Ik ga soms met de kinderen buiten spelen en met de jongeren wandelen indien dit gewenst is.

Ik krijg energie van kinderen en jongeren omdat zij zo puur en eerlijk zijn.
Ze hebben een enorme veerkracht en ik vind het bijzonder dat ze mij bij hun problemen toelaten om samen het juiste spoor weer te zoeken en vinden.
Ik let vooral op wat ze willen en al kunnen en ga uit van mogelijkheden en niet van beperkingen.
In mijn vrije tijd ga ik graag tennissen, dansen en wandelen in het bos.

 

Diane Snijders

Is kindercoach, kinder- en jeugdtherapeute en moeder van een tweeling. Zij heeft een lange ervaring in de geestelijke gezondheidzorg als groepswerker en diagnostisch medewerker.

Ik ben Diane, mijn man en ik hebben samen een heerlijke jongenstweeling in de puberleeftijd. Mijn hobby’s zijn paardrijden, lezen, dans en met vriendinnen afspreken.

Na vele jaren werken met diverse doelgroepen in de geestelijke gezondheidszorg en het welzijnswerk ben ik me steeds meer gaan toeleggen op het welzijn van kinderen. Door middel van laagdrempelige coaching en therapie wil ik in een vroeg stadium begeleiding bieden aan kinderen (en verzorgers). Mijn visie en ervaring is, dat tijdige en juiste aandacht voor wat kinderen en jongeren bezighoudt, hen sterkt in hun verdere leven.

Ik ga ervan uit dat ieder mens, jong en oud, uniek is met eigen kwaliteiten, krachten en mogelijkheden. Deze kunnen tot bloei komen als er een veilige, warme en uitdagende omgeving is waarin die persoon gewoon kan zijn wie hij/zij is. Om allerlei redenen kan het zijn dat de balans soms even zoek is of dat je in cirkels rond blijf draaien. Hoe prettig is het dan als er een andere draai aan gegeven kan worden zodat je weer verder kunt.

Kinderen hebben een speciaal plekje in mijn hart. Hun open manier van in de wereld staan, hun eigenwijsheid en veerkracht, en vooral hun plezier in het leven, blijven me keer op keer weer aanspreken. Mijn stijl is het beste te omschrijven als: vriendelijk, nieuwsgierig, enthousiast en gemotiveerd. De begeleiding is erop gericht kinderen (en verzorgers) te stimuleren hun zelfoplossend vermogen in te zetten.

Klik hier voor relevante Opleidingen en Cursussen